Terapija z dotikom
Masaža učinkuje na telo in um obenem,zato masiranca sprošča in poživlja.
Medtem ko lahko masažne tehnike in gibi lajšajo bolečino ali napetost v otrplih in bolečih mišicah,poživijo lenoben krvni obtok ali izločanje strupenih snovi,pa vzpodbuden dotik rok odpravi stres v telesu in obenem obnovi čustveno ravnovesje.Ko napetost popusti,se začne telo povezovati s čustvi in tako prekine začarani krog napetosti med umom in telesom.

KLASIČNA MASAŽA:
Klasična masaža omogoča, da se znova napolnijo naravni viri življenske energije.To je še posebaj pomembno v sodobnem svetu,ko je stres vzrok številnih hudih telesnih in umskih težav.Stres lahko zmanjša naravno obrambno sposobnost imunskega sistema za boj z boleznimi.

Z masažo izboljšujemo:
-splošno počutje
-stimuliramo boljše delovanje limfnega sistema in s tem omogočamo hitrejše izločanje odpadnih snovi iz telesa
-izboljšamo krvni pretok in s tem prihaja posledično do sproščanja napetosti v mišicah.
-izboljšamo vsekakor delovanje živčnega sistema
-odpravlja bolečine v mišicah
-odpravlja razne napetosti zaradi stresa
- znižuje krvni pritisk in srčni utrip

Pri Klasični masaži se uporabljajo tehnike kot so gladenja,tresenja in udarjanja.Njena priljubljenost se je neustavljivo širila do 60.let 20.stoletja ko so centri za osebno rast,še posebaj Esalen Institute iz Kalifornije, masažo preoblikovali v celostno terapijo,ki uravnovesi duha,telo in čustva in ne lajša le mišičnih bolečin.Ta celostni pristop zdaj marsikje uporabljajo kot dopolnilo klasični medicini.

Športna masaža
Športna masaža je specializirana masaža namenjena tako rekreativcem kot vrhunskim športnikom. Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, aktivne v posameznem športu, služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preprečevanju in odpravi možnih poškodb. Cilj terapije je tudi vzpostaviti normalno in neboleče gibanje in koordinacijo ter povrniti funkcionalno stanje pred poškodbo.

Športna masaža po športnem udejstvovanju pomaga pri:
- zmanjšanju otekanja po pojavu mikropoškodb,
- sprosti utrujene in zategle mišice,
- pomaga vzdrževati raztegljivost mišic,
- pospešuje krvni pretok in s tem pospešuje odpravljanje mlečne kisline in stranskih produktov presnove,
   znižuje pojavnost krčev.

Refleksna masaža stopal
Stopala so zelo občutljiva in se zelo dobro odzivajo na dotik. Na njih je več kot 14.000 živčnih končičev.Masaža stopal je kombinacija energijskih tehnik akupresure in refleksne terapije ter bolj tradicionalnih masažnih gibov,sproščajo in pomirjajo,pa tudi izboljšujejo krvni obtok. Če je oseba zdrava,se energija neovirano pretaka po kanalih,ki jih imenujemo meridiani. Če pa napetost,napihnjenost,neravnovesje ali lenobnost v telesu ovira ali ustavi pretok energije,so vsi organi in notranje strukture,ki ležijo ob kanalih,po katerih se ta energija pretaka,dovzetni za bolezen. Reflekosterapevt z pritiski po meridianih sprošča zastalo oziroma blokirano energijo v telesu.To odpira energijske kanale in s tem poživi vse organe,žleze in druge strukture ob njih.

Refleksna masaža stopal je priporočljiva kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja, terapevtsko pa pomaga pri naslednjih težavah:
- z žlezami z notranjim izločanjem
- na splošno za povečanje odpornosti s kožo
- (ekcemi, izpuščaji, luskavica)
- s hrbtenico (napetost mišic, išias, bolečine v križu, vratu ali v kateremkoli delu hrbtenice)
- z nespečnostjo
- pri živčnosti in mišični napetosti
- z zaprtjem
- s ponavljajočimi vnetji mehurja ali ledvic
- z astmo
- z glavoboli
- s sklepi (boleče rame, kolki, kolena, gležnji, komolci ali zapestja)
- z jetri ali žolčnikom
- jajčniki in maternico

040 201 062


Lep dan

info@centerharmonije.com

http://centerharmonije.com/

Izvedba Izdelava.com